Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Μικρά μυστικά

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ


Μικρά μυστικά προς όφελος του υποψήφιου αγοραστή και

 καταναλωτή.


Το πιο σημαντικό για κάθε συσκευή τεχνολογίας pellet είναι η τεχνική εξυπηρέτηση μετά την πώληση.
Όταν θα επιλέξετε ανάμεσα σε συσκευές θέρμανσης διαφόρων εταιριών είναι πολύ σημαντικό να ρωτήσετε εάν υπάρχει κάποιος τεχνικός στην εταιρία που να ασχολείται με την λειτουργία την συσκευής και να μπορεί να σας βοηθήσει στο στήσιμο της.

Ένα από τα σοβαρά προβλήματα της Ελληνικής αγοράς συσκευών καύσης Pellets είναι η ποιότητα του καυσίμου. Η ποιότητα των pellets εξαρτάται από την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους.

Το γεγονός αυτό σημαίνει πως η σύσταση των pellets που παράγονται, μπορεί να διαφέρει σε κάθε παρτίδα που βγαίνει από την γραμμή παραγωγής.
Η μέχρι τώρα πάντως εμπειρία έδειξε ότι η ποιότητα των περισσότερων Ελληνικών pellets, είναι σημαντικά καλύτερη από διάφορα προϊόντα εισαγωγής που βασίζονται για την διακίνησή τους μόνο στην φτηνή τους τιμή.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του προβλήματος είναι γειτονική μας χώρα, της οποίας ο μεγαλύτερος αριθμός των βιομηχανιών που παράγουν pellets τα διαθέτουν μεν σε χαμηλή τιμή αλλά είτε χρησιμοποιούν ρητινούχα ξύλα ως πρώτη ύλη, κάνοντας τα pellets ακατάλληλα για χρήση καθώς δεν έχουν μηχανική αντοχή και το κυριότερο παράγουν όξινα υπολείμματα στα καυσαέρια τους με αποτέλεσμα συσσωματώματα στα στερεά υπολείμματα της καύσης τους, είτε θρυμματίζουν και χρησιμοποιούν αδιάκριτα ότι βρουν μπροστά τους με αποτέλεσμα να έχουν βρεθεί ακόμη και κομμάτια εφημερίδας ενσωματωμένα στα pellets.

Στις περιπτώσεις αυτές η ποιότητα του προϊόντος θυσιάζεται στο βωμό την φτηνής τιμής, καταλήγοντας στην κλασική κουβέντα "οτι πληρώνεις παίρνεις".

Η ποιότητα των Pellets είναι κάτι που αλλάζει δραματικά την συμπεριφορά των συσκευών καύσης βιομάζας. Κακή ποιότητα καυσίμου μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα τα οποία μπορεί να ξεκινούν από μικρές δυσλειτουργίες και μείωση του χρόνου ανάμεσα στους περιοδικούς καθαρισμούς για να καταλήξουν ακόμη και σε σοβαρές βλάβες ή και αδυναμία λειτουργίας της συσκευής.

Ο ιδιοκτήτης κάθε συσκευής μπορεί μετά από κάποια περίοδο χρήσης να εντοπίσει πολύ εύκολα τα Pellets εκείνα τα οποία βοηθούν στην σωστή λειτουργία της. Αφού αποκτήσουμε εμπειρία στον τρόπο που λειτουργεί η συσκευή μας, μπορούμε να εντοπίσουμε τα σημάδια που κάνουν κάποια παρτίδα pellets καλής ποιότητας ή κατώτερης.

--------------------------------------------------------------------------------


Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για οποιοδήποτε τεχνικό θέμα αφορά τις σόμπες και την εγκατάσταση στον χώρο σας.

Δημήτρης Ράμος τηλ 6947 83 49 69 
η στο e-mail 






                                             
Χιλιάδες κατοικίες στην Ελλάδα σήμερα έχουν και χρησιμοποιούν σόμπες πέλλετ για την θέρμανση, έχοντας απεξαρτοποιηθεί πλήρως από το πανάκριβο πετρέλαιο, αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα, ακόμα και τα τζάκια και τις ξυλόσομπες.........εσείς γιατί όχι ακόμα ? 

Ενδιαφερθείτε και μάθετε πως μπορείτε με 4 ευρώ την ημέρα [κόστος καυσίμου πέλλετ] μπορείτε να ζεσταίνεται μια κατοικία 80τμ 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου